top of page

Vývoj na míru

Vytvoříme pro vás řešení, které bude odpovídat přesně vašim potřebám. 

Observability (APM)

Mějte své aplikace pod kontrolou a identifikujte případné problémy včas. 

DocuSign

Elektronizace dokumentů vám umožní soustředit se na priority vašeho podnikání.

Team leasing

Nechte vedení a péči o vývojářský tým na nás, vám tak zbyde více času na váš core business.

Umělá inteligence

AI se stává přirozenou součástí informačních ekosystémů. Nezůstávejte stát bokem.

Coinwage

V tomto příspěvku bychom vám rádi přiblížili náš projekt, na kterém jsme v Blogicu pracovali posledních pár měsíců. Jedná se o Coinwage – startup na vyplácení mezd zaměstnanců v bitcoinu.

Vznik této myšlenky byl poměrně jednoduchý. Jako společnost jsme chtěli vyplácet své zaměstnance v bitcoinu, ale zjistili jsme, že to není tak snadné, jak jsme si mysleli. Účetní potřebují pro výplatu mezd speciální procesy a musí se starat o další papírování. Rozhodli jsme se tedy vytvořit samostatný projekt, který by řešil tento problém a umožnil by výplatu mezd v bitcoinu snadno a bez starostí.


Od myšlenky po startup

První fáze projektu spočívala v analýze trhu a konkurence a vytvoření konceptu a návrhu aplikace. Museli jsme zvážit různé možnosti, jakými by se dalo vyplácení mezd v bitcoinu realizovat. Na základě této analýzy jsme se rozhodli vyvinout aplikaci, která umožní zaměstnavatelům snadno a rychle vyplácet mzdy v bitcoinu a zároveň minimalizovat náklady a úsilí účetních.


V další fázi projektu jsme se pustili do vývoje aplikace. Tým vývojářů a projektových manažerů pracoval na tom, aby aplikace byla uživatelsky přívětivá a aby umožňovala rychlé a bezproblémové vyplácení mezd v bitcoinu. Museli jsme se také postarat o to, aby aplikace byla bezpečná a spolehlivá.


AML a ověřování uživatelů

U tohoto projektu bylo nutné vyřešit otázku vzdálené identifikace uživatelů dle AML zákona. Proto jsme se rozhodli pro integraci BankID (Bankovní identity). Díky našim bohatým zkušenostem s BankID a partnerství s Bankovní identita a.s. byla implementace rychlá a bezproblémová. Propojením BankID s Coinwage umožnilo uživatelům bezpečnější přihlašování a jednodušší ověřování v podstatě na pár kliknutí.


Důraz na technologie

Samozřejmě nebylo možné tento projekt zrealizovat bez použití moderních technologií. Pro vývoj aplikace jsme použili .NET a MS SQL pro backendovou část, a React pro frontend. Tyto technologie jsou široce využívány a umožňují rychlý a efektivní vývoj aplikací.


Pro zajištění spolehlivého a bezpečného provozu aplikace jsme využili nástroje Application Performance Monitoring a API management. Tyto nástroje nám umožnily sledovat výkon aplikace a přizpůsobit ji podle potřeb uživatelů. Díky tomu jsme byli schopni optimalizovat výkon aplikace a minimalizovat výpadky a chyby.


Celkově jsme na projektu Coinwage pracovali s nejmodernějšími technologiemi, které jsou k dispozici na trhu. Tím jsme zajistili, že naše aplikace je spolehlivá, bezpečná a uživatelsky přívětivá.


Úspěšný start

Po spuštění projektu došlo k rychlému rozšíření i mimo naši společnost a projektu si začala všímat i velká internetová media jako FinTree nebo CzechCrunch.


Chtěl pro ajťáky mzdu v bitcoinech, teď ji dostává i zahradník. V krypto přeměnil už dva miliony. [dostupné online]
Spoření do Bitcoinu? Rozhovor se CEO Coinwage.io Dominikem Bránkou. [dostupné online]


Věříme, že tento projekt pomůže mnoha společnostem po celém světě vyplácet mzdy v bitcoinu snadno a bez starostí.


Zaujala vás možnost vyplácet zaměstnance nebo dostávat část výplaty v bitcoinu? Mrkněte na stránky Coinwage.io.

Máte zájem o spolupráci?

Nechejte nám kontakt, ozveme se.

bottom of page